Golomolobloggen

Golomolobloggen

Resor och studiebesök genom Föreningen Golomolo

Denna blogg är ett sätt att följa resor och studiebesök i Golomolo som görs genom föreningen Golomolo. Alla resor som görs är egenfinansierade av föreningens medlemmar. Kommentera gärna inläggen eller ställ frågor till dem som bloggar. Läs mer om föreningen på www.golomolo.se

Minnesresa och en öppen dörr

Golomolo 2014Posted by Golomolo Sweden 28 Feb, 2014 08:21:01
För att visa vår uppskattning till personalen på Gossace bjuder vi in dem till en kväll som börjar med fin middag och mynnar ut i skaka rumpan-dans till Jesus älskar alla barnen :)
En del i personalgruppen har arbetat med Gossace sedan långt innan vi kom in i bilden medan en del nya medarbetare inte känner till så mycket kring föreningen Golomolo. Vi berättar historien om hur allt började med Saras besök här för snart tio år sedan. Här nere är Sara "Magnumsom" mamma Gossace - kvinnan, myten legenden! Vi berättar om hur en grupp unga vänner från Malmö fick hjärta för det projekt i Uganda vi hörde Sara berätta om, att vi registrerades som ideell förening 2008 och hur vi samarbetat med Gossace sedan dess. Men framför allt vill vi använda kvällen till att framföra vår stora tacksamhet för allt personalen gör för barnen på Gossace. Vi berättar hur imponerade vi är över deras arbete för barnen och vilka hjältar de är.

Geoffrey håller ett långt tal tillbaka till oss, och även riktat till er där hemma i Sverige. Han berättar om hur mycket han och Vincent uppskattade den resa till Sverige de gjorde hösten 2012 och att den givit dem nya perspektiv. Han berättar om den komiska inledningen av resan när de kom till flygplatsen och insåg att de tagit fel på am och pm och därmed var 12 timmar försenade till avgången. Samtidigt på Kastrup väntade Golomologänget fulla av förväntan med "Välkomna till Sverige"-skyltar, när de fick ett telefonsamtal att besökarna stod på flygplatsen i Entebbe..

Geoffrey beskriver att han upplevde en sådan stor kärlek och gästvänlighet i Sverige. Han berättar om när han besökte Emmas hem i Bredaryd och hur omtänksamma hennes föräldrar var, när de besökte Emils hem i Horda, satt framför brasan, blev bjudna på mer mat än vad de kunde äta av mamma Monica och fick följa med ut i skogen för att leta älgar men utan gevär (ett stående skämt såhär i efterhand). När de kom till Marias kärleksfulla föräldrar i Aneby, när de mötte mina familjemedlemmar och såg hur lik jag är min mamma Monica. De berättar om när de besökte Samuels hem i Smålandstenar och hur roligt de tyckte det var när pappa kyrkoherde Gunnar tog upp gitarren och spelade och sjöng efter sin predikan (något en präst i Uganda aldrig skulle göra), när de besökte Sara och Lisas hem i Klippan och träffade föräldrarna Ragnhild och Bert-Inge som de blivit vänner med efter deras Ugandavistelse här om året. Geoffrey minns när Hanna steg upp tidigt på morgonen för att köra dem till tåget för att besöka Anna-Karins skola i Helsingborg, och fascinationen över att tågen i Sverige faktiskt går i tid. Han berättar om besöket på Kallis på Ribban när han kastade sig ut i det kalla havet utan simkunnigheter och fick bli livräddad av Tobbe, och när de fick se en allsvenskan-match med MFF på hemmaplan med Sara, Aron och flera andra vänner. Han berättar om när Tobbe tog dem till Lunds domkyrka som det året fyllde 999 år, något de var beundrade över eftersom byggnader som betraktas som gamla i Uganda är byggda på 1900-talet. Han berättar om när de fick besöka Emils jobb Scalae i Lund och se hur en produktutvecklare arbetar och när de besökte mitt jobb inom socialtjänsten i Malmö och fick höra om hur vi arbetar med organisationsutveckling och medarbetares inflytande. Geoffrey berättar att han saknar falafel och organiserad trafik.

Geoffrey berättar om hur stort det var att få möta så många människor och berätta om Gossace för totalt över 1000 personer på många olika platser i södra Sverige under de två veckor de spenderade hos oss. Han säger att han nu på ett bättre sätt kan sätta sig in i hur det är för oss svenskar att komma från väst till Afrika. Han berättar hur långt han anser att Sverige har kommit när det gäller utveckling, och liknar Uganda med ett spädbarn när det gäller detsamma. Han säger att han hoppas att få se Uganda utvecklas som Sverige och jag tänker för mig själv att jag hoppas att Sverige i vissa avseenden skulle lära av Uganda.

Geoffrey och Vincent uttrycker också en stor tacksamhet för stödet från Sverige det senaste året. Geoffrey berättar att 2013 varit ett av de mest utmanande, där stödet från er givare där hemma varit avgörande för organisationens fortsatta existens.
De riktar ett stort tack till alla som bidragit och bidrar för att Gossace ska kunna driva sin verksamhet för föräldralösa och utsatta barn och säger att vi måste hälsa till alla stödjare i Sverige att ni alla är välkomna att hälsa på när ni vill, dörren till Golomolo står öppen.


Love & Care / BEA

  • Comments(0)//blogg.golomolo.se/#post70