Golomolobloggen

Golomolobloggen

Resor och studiebesök genom Föreningen Golomolo

Denna blogg är ett sätt att följa resor och studiebesök i Golomolo som görs genom föreningen Golomolo. Alla resor som görs är egenfinansierade av föreningens medlemmar. Kommentera gärna inläggen eller ställ frågor till dem som bloggar. Läs mer om föreningen på www.golomolo.se

Berg- och dalbana i känslor

Golomolo 2014Posted by Golomolo Sweden 24 Feb, 2014 14:41:37

Dagarna i Uganda ter sig å ena sidan som hela evigheter då nya upplevelser avlöser varandra hela tiden. Vi har hunnit med mycket på kort tid. Å andra sidan flyger tiden förbi alldeles alldeles för fort. Dagarna i Uganda är slut. Det har varit tre fantastiska veckor med nya härliga bekantskaper o kära återseenden.


Cyprian som har varit lärare på Gossace i fem år är fortfarande där. Det är så roligt att träffa honom. Samma gamla lugna, finurliga o påhittiga Cyp! Nytt för i år är hans barberarshop. Varje eftermiddag efter skolslut tar han sin svarta ryggsäck o promenerae upp i byn för att öppna upp sin verksamhet. Han rakar hår, säljer skönhetsprodukter, spelar musik på högsta volym och hyr ut Fia med knuffspel. Han kommer hela byn Golomolo till gagn, han är uppskattad av alla, o det vet han om vilket han gärna berättar om på ett sånt ödmjukt o självklart sätt som bara Cyp kan göra.


Alex är ny o fin bekantskao. Han är lärare på Gossace. Han har varit där i ett år. Ett maskrosbarn på många sätt med tuff bakgrund och även tuff nuvarande situation men trots detta är han en bra stöttare, förebild o pedagog för barnen på Gossace.


Barnen på Gossace är och förblir de finaste barnen o mötena som man kan uppleva! Peace, Elein, Eliah, Kalima, Sharon, Shakira, Philimon, Nalu, Mary, Morris, Brian, Marion, Michael, Lammeka, Laurence, Blessy. Superlativ delux. Glada, sociala, kontaktsökande, coola, roliga, hjälpsamma. Jag blir varje gång lika förvånad. Hur är det möjligt efter vad de har gått igenom och går igenom gällande total fattigdom, utsatthet och försummelse? Hur kan de vara så välbehållna?


Det starkaste och kortaste mötet var dock att få hälsa på gamla Gossaceelever som numera går på secondaryschool (typ gymnasiet). Flera av dessa barn hängde jag o Bea med i timtal varje dag under två månaders tid år 2010. Känslan att få träffa dessa barn är obeskrivlig! Att få se dem utvecklas så positivt och att de har blivit så himla fina, det väcker ändå hopp inför framtiden! Jag kände min som en överstolt moster/faster/syster! Sanyar Eliud, Ugandas blivande president? Vilken fin framtid Uganda i så fall skulle få!

Bilderna är tagna 2010 respektive 2014.

Kärlek.omsorg.ansvar.
Maria  • Comments(1)//blogg.golomolo.se/#post67